Čavara primio u posjet predstavnike kineske kompanije CCECC

148

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara primio je danas u posjet predstavnike kineske kompanije CCECC Liu Yulinga i Cao Chena s izaslanstvom.

Predstavljajući svoju kompaniju, gosti su naveli kako je CCECC projektirala i gradila neke od najvećih željezničkih i cestovnih projekata širom svijeta.

Predstavnici te korporacije izrazili su želju za suradnjom i ulaganjima u Federaciju Bosnu i Hercegovinu i BiH koju smatraju starim i dobrim prijateljem Kine. Istaknuli su da tijekom realizacije velikih projekata, kao što su izgradnja željeznica i cestovne infrastrukture, preferiraju rad s lokalnim partnerima i podizvođačima, priopćeno je iz Ureda predsjednika Federacije BiH.

– Veliko mi je zadovoljstvo što je kompanija CCECC izrazila interes za ulaganje u Bosnu i Hercegovinu i što su prepoznali ovu zemlju kao potencijal za ulaganje. Vjerujem da možemo ostvariti rezultate koji će se u FBiH i BiH očitovati kroz ulaganja i otvaranje novih radnih mjesta u svim dijelovima BiH. Za Federaciju BiH i BiH veoma je važna izgradnja koridora Vc, posebno u trenutku kada nije izgledna konstrukcija financiranja cijele dužine kroz BiH za što postoji mogućnost kroz ovu suradnju – izjavio je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.